Hasseris Enge

Hasseris Enge

Helhedsplanen for Hasseris Enge består af 91 rækkehuse i 2-3 etager og 4 kanthuse i 3 etager. Planen arbejder med kanthusene som overgangen mellem det åbne grønne fællesareal og bebyggelsen. I mellem kanthusene udspringer belagte urbane gaderum, hvorfra der er adgang til rækkehusene.

Bygningernes arkitektoniske udtryk udspringer af en dialog mellem funktion og kontekst. De robuste gule teglfacader står i kontrast til glaspartierne og giver således et varieret forløb i facaden, som taler sammen med områdets øvrige bygninger. Bebyggelsen kommer til at fremstå skarp og i god sammenhæng med det omkringliggende landskab.

Boligerne er placeret, så der opnås optimale sol- og lysindfald både ude og inde. Skyggesiden mod nord udnyttes til adgangsareal og parkering og skaber forbindelse til lejlighederne via trappekerner og elevatorer. Boligerne indeholder et stort opholdsrum med køkken, spiseplads og stue. Alle lejligheder med direkte adgang til altaner og terrasser. Afstanden mellem boligerne giver plads til lyse og attraktive udearealer og bevarer udsigten mod naturen mod syd og vest.

Faktaboks:

 Entrepriseform:  Totalentreprise                                                                                             
 Bygherre:  Hasseris Enge 2015 ApS
 Opførelsesår:  2016-2018
 Areal:  Ca. 11.000m2 + 800m2 kælder
 Projektleder på sagen:  Peter Andersen
   
 Rådgivere:

 

 Arkitekt:  Kjaer & Richter A/S
 Ingeniør:  Frandsen & Søndergaard Rådgivende Ingeniører

 

Download referenceblad