< Tilbage

Humlebien: Ny bæredygtig børnehave i Aalborg07-06-2018 - 10:58

Et nyt stort byggeprojekt starter nu i Svenstrup, hvor Aalborg Kommunes næste bæredygtige børnehave skal opføres. TL BYG er totalentreprenør på børnehaven, som skal DGNB-certificeres.

Byggeriet af en ny bæredygtig børnehave i Svenstrup er netop startet. TL BYG er valgt som totalentreprenør på byggeriet, som skal opføres efter DGNB-ambitionsniveauet sølv.

 

- Bæredygtige principper er en stor del af projektet, dels ved at benytte energioptimale løsninger indendørs, og dels ved at bevare og udnytte områdets natur som en del af børnehavens identitet. Dette gør, at vi opnår en god og sund bygning, der lægger op til bæredygtig og energirigtig adfærd hos børnehavens brugere, lyder det fra Jens Nielsen, direktør hos TL BYG.

 

Humlebien er normeret til 88 børn og fordeler sig på 710 kvadratmeter. Bygningen vil være omringet af jordvolde som en del af børnehavens grønne profil, da den mest bæredygtige løsning er at beholde områdets jord på grunden for dermed at undgå unødvendigt transport- og energiforbrug. Der installeres desuden solceller på børnehavens tag.

 

Humlebien forventes færdigbygget i ultimo april 2019.

 

Større fokus på bæredygtighed

TL BYG har i de senere år haft større fokus på bæredygtighed som en del af virksomhedens ambitiøse vækststrategi. Miljøvenlige løsninger er nemlig fremtiden inden for byggebranchen, lyder det fra entreprenørfirmaet. 

 

- Bæredygtighed er bare sund fornuft, og det er dejligt at se, at der er kommet så meget fokus på bæredygtige løsninger i byggeriet i løbet af de seneste år, fortæller Jens Nielsen, direktør i TL BYG, og fortsætter:

 

- I forbindelse med TL BYGs fokus på ekstraordinære byggerier, kommer vi ikke udenom bæredygtighed. Det stemmer godt overens med vores DNA, og vi er stolte af, at vi med Humlebien endnu engang kan bidrage til en mere miljøvenlig byggebranche. 

 

TL BYG er desuden totalentreprenør på det omfattende psykiatribyggeri i Aalborg Øst i disse år, som skal DGNB-certificeres til guld.

< Tilbage