menu

Lokal entreprenør skal omdanne nyt autismebotilbud i Nørresundby

Et nyt botilbud for mennesker med autisme skal etableres på Syrenbakken i Nørresundby. TL Byg er valgt som hovedentreprenør på projektet, som indebærer en omfattende renovering af de eksisterende 4.500 kvadratmeter, der fremover skal huse 48 beboere. Samtidig har det været en prioritering med en emissionsfri byggeplads uden miljøskadelige partikler.

På toppen af kridtgraven i Nørresundby er en gennemgribende renovering netop gået i gang, hvor et tidligere bosted for mennesker med hjerneskader og handicap nu skal moderniseres og omdannes til et botilbud for autismeramte personer. Det er Aalborg Kommune, der står bag det nye botilbud Syrenhuset, som forventes at åbne i 2025.

TL Byg er valgt som hovedentreprenør på projektet og skal således stå i spidsen for renoveringen af de otte boenheder med seks lejligheder i hver for at gøre stedet mere tidssvarende og klar til nye beboere.

- Vi skal i gang med en gennemgribende indvendig renovering af bygningerne. Det indebærer alt fra renovering af overflader og VVS-arbejde til nyt inventar i bygningerne samt installation af el- og tømrerarbejde, som vi selv står for. Bygherre har selv stået for diverse materialevalg, som eksempelvis rolige farver i alle boenheder for at skabe en behagelig atmosfære for beboerne, fortæller projektleder i TL Byg Rasmus Larsen.

I det nye bosted vil der fremover være plads til 48 personer. Personer, der ofte har brug for ekstra struktur og forudsigelighed i hverdagen, hvorfor der også er krav til de rammer, som beboerne skal omgives af. Syrenhuset vil tilbyde moderne faciliteter med blandt andet individuelle badeværelser, snoezelrum og adgang til små udendørsaktiviteter og fællesarealer.

- Vi glæder os til, at det nye botilbud står færdigt. Ambitionen for Syrenhuset er, at det skal kunne måle sig med de bedste af sin slags i Danmark. Derfor er rammerne designet således, at beboernes ressourcer kan komme i spil, så de kan øve deres tilstedeværelse i verden, forklarer centerchef for Syrenhuset, Anne Louise Dall.

Emissionsfri byggeplads

Aalborg Kommune har igangsat et initiativ, der har til formål minimere CO2-aftrykket, sundhedsskadelige partikler og støj fra entreprenørmaskiner på offentlige byggepladser. Derfor har kommunen efterspurgt en emissionsfri byggeplads i forbindelse med opførelsen af Syrenhuset.

- Vi har et stort ønske om at imødekomme Aalborg Kommunes ønske om en emissionsfri byggeplads, da vi også selv har interesse i at reducere vores CO2-aftryk mest muligt. Overordnet set betyder det, at vi udelukkende bruger el- og batteridrevne maskiner på projektet, som udover at reducere vores CO2-udledning også reducerer støjen på byggepladsen, fortæller Rasmus Larsen.

Renoveringen er netop gået i gang, og forventningen er, at byggeriet står færdigt ved udgangen af februar 2025.

tirsdag, 2. juli 2024

 

  • TL BYG A/S
  • Gartnervej 9
  • 9200 Aalborg SV

Telefon +45 9634 3211
E-mail: tl@tlbyg.dk
CVR-nr: 74101119