menu

 

Nyt stormagasin på rekordtid

I september 2018 kunne Friis Shoppingcenter i hjertet af Aalborg endelig slå dørene op for en ny Magasin til nordjyderne.TL BYG havde totalentreprisen på den store ombygning, der bl.a. også omfattede en stor H&M Home butik – og som skulle færdiggøres inden for en kort tidshorisont. 

 

Nye butikker og facadeløft

Det var en både spændende og udfordrende opgave, vi tog hul på, da vi i juni 2017 påbegyndte den energioptimerende ombygning af Friis Shoppingcenter som totalentreprenør. Byggeriet omfattede bl.a. etableringen af en spritny Magasinbutik på 7500 m² samt etablering af en ny strøggade,herunder en ny H&M Home butik på 2500 m² og en Dalle Valle restaurant med plads til 300 gæster. 

 

 

 

Foruden det indvendige arbejde har TL BYG stået for renoveringen af Friis’ indgangsparti, der har givet shoppingcentret et mere moderne og indbydende udtryk. 
De traditionelle karruseldøre er udskiftet med store, majestætiske pinolhængte døre i glas, der åbner indgangspartiet op og inviterer lyset ind. 
Den hvidpudsede facade har fået elementer i gyldenbrun tombak, der i bedste Aalborg-stil tilfører et råt og urbant tvist. 


 

Byggeriet omfattede bl.a. etableringen af en spritny Magasinbutik på 7500 m² samt etablering af en ny strøggade,herunder en ny H&M Home butik på 2500 m² og en Dalle Valle restaurant med plads til 300 gæster. 

 

En logistisk udfordring

Ombygningen af Friis har været en spændende og ikke mindst logistisk udfordrende opgave, som har stillet store krav til koordinering og projektering. Dels holdt centret åbent for besøgende i hele byggeperioden, hvorfor en stor del af opgaven bestod i at sikre, at de besøgende i Friis og Aalborg centrum generelt oplevede så få gener og forstyrrelser som muligt. Og dels skulle det gå relativt stærkt; Magasin blev bygget på 15 måneder, mens H&M butikken stod klar efter blot fire måneder.

 

 

 

  • TL BYG A/S
  • Gartnervej 9
  • 9200 Aalborg SV

Telefon +45 9634 3211
E-mail: tl@tlbyg.dk
CVR-nr: 74101119