menu

I 2016 genåbnede Kunsten Museum of Modern Art i Aalborg efter en gennemgribende men respektfuld restaurering. TL BYG havde apteringsentreprisen og har stået for alt indvendigt arbejde, herunder tømrer- og betonarbejde.

Respektfuld revitalisering

Har man sagt Nordjylland, må man også sige Kunsten. Det velansete museum er et kulturelt og arkitektonisk symbol for regionen, tegnet af den verdenskendte Alvar Aalto. Men trods sin status som højtelsket kulturikon havde Kunsten en række udfordringer. Årene havde sat deres præg, og bygningen levede ikke op til nutidens klima- og sikkerhedsmæssige krav. Derfor blev der i 2014 igangsat en gennemgribende restaurering, som skulle revitalisere Kunsten med respekt for Aaltos enestående arkitektur. Projektet blev udbudt i storentreprise, og TL BYG stod for aptering og råhus, som bl.a. indebar alt indvendigt tømrer- og betonarbejde. Flere rum er blevet ombygget, herunder museets café med tilhørende storkøkken. Der er desuden etableret nye toiletfaciliteter, værksteder og undervisningslokaler samt en ny butik og en ny mørklagt udstillingssal i underetagen. Ligeledes er der opført en ny kælder under p-pladserne mod syd. Restaureringen har skabt et bedre flow imellem rum og etager, der er skruet op for lyset, og museet fremstår mere rummeligt og moderne.

Flere rum er blevet ombygget, herunder museets café med tilhørende storkøkken. Der er desuden etableret nye toiletfaciliteter, værksteder og undervisningslokaler samt en ny butik og en ny mørklagt udstillingssal i underetagen.

Storstilede løsninger

Restaureringen af Kunsten var et komplekst og særpræget projekt, der fordrede både nytænkning og storstilede løsninger. Bl.a. i forbindelse med funderingen af et nyt dæk, hvor der er blevet indhentet pæle fra Tyskland, samt i arbejdet med stålprojekter af særligt store dimensioner. Bygningen er desuden fredet, og ændringer skulle ske med respekt for den oprindelige arkitektur og samtidig opfylde krav til bl.a. indeklima og energi. Der er udelukkende arbejdet med Aaltos foretrukne materialer: Træ, tegl, marmor, messing og beton.

 

  • TL BYG A/S
  • Gartnervej 9
  • 9200 Aalborg SV

Telefon +45 9634 3211
E-mail: tl@tlbyg.dk
CVR-nr: 74101119