< Tilbage

TL BYG afslutter største betonordre nogensinde12-06-2019 - 08:51

TL BYG har netop afsluttet virksomhedens hidtil største betonordre. Ordren er udført som en del af TL BYGs totalentreprise på Aalborg kommende psykiatrihospital, og netop betonbyggerier er et område, hvor entreprenørvirksomheden forventer yderligere vækst de kommende år. 

Opførelsen af Aalborgs nye psykiatrihospital skrider frem, og tidligere på måneden kunne entreprenør og bygherre således fejre rejsegilde på byggeriet. TL BYG er totalentreprenør på første etape af det store projekt, der blandt andet omfatter virksomhedens største betonordre nogensinde. Gennem projektet er der støbt op mod 10.000 kvadratmeter betongulve og monteret 1.500 betonelementer. I alt er der anvendt cirka 300.000 kilo armeringsstål og støbt 4.000 kubikmeter beton:

 

- Betonprojekter af dette omfang er et spændende felt, som vi hilser velkommen. Betonarbejde er en del af entreprisen i omkring halvdelen af alle vores byggerier, men dette projekt er klart vores største enkeltstående betonordre i virksomhedens historie, lyder det fra Peter Boltau, adm. direktør i TL BYG.

 

Gennem de seneste 12 måneder har omkring 20 medarbejdere fra TL BYG været beskæftiget med at forskalle, armere og støbe de mange tykke og høje betonvægge, der blandt andet findes i hospitalets kælderniveau, som fremadrettet skal forbinde hospitalet via kældergange til det øvrige sygehus og servicebyen. I kælderen kommer selvkørende robotter til at køre med mad, affald, uniformer samt andre genstande, der skal bruges i den daglige drift af hospitalet.

 

Udenfor bygningen er der desuden støbt støttemure i fem meters højde, der skal forhindre flugtforsøg, når patienterne opholder sig i aktivitetsgården.

 

Vækstpotentiale

Beton er flittigt brugt i byggebranchen på grund af materialets mange frihedsgrader og potentiale til at skabe næsten enhver form, og Peter Boltau forventer da også, at det er et område, der vil vækste yderligere de kommende år:

 

- Vi kommer ikke udenom, at beton i stigende grad bliver anvendt ved nyere byggerier på grund af materialets holdbarhed og det minimalistiske udtryk, som vinder indpas flere steder. Det er derfor også et område, hvor vi forventer yderligere vækst de kommende år, forklarer Peter Boltau.

 

TL BYG beskæftiger til dagligt op mod 40 betonarbejdere.

 

TL BYG fortsætter nu totalentreprisen på første etape af Aalborgs kommende psykiatrihospital med omkring 70 håndværkere. Byggeriet følger tidsplanen og afleveres således i foråret 2020. 

< Tilbage