< Tilbage

TL BYG skal udvide ikonisk Aalborg-hal16-09-2019 - 11:42

Til foråret begynder den planlagte udvidelse af Gigantium i Aalborg, som omfatter en 4.300 kvadratmeter stor tilbygning med hal- og fitnessfaciliteter. TL BYG har totalentreprisen på det omfattende projekt på tre etager.

 

Til foråret begynder den planlagte udvidelse af Gigantium i Aalborg, der blev vedtaget i Aalborg Kommunes budgetforslag for 2019-2022. Den ikoniske hal danner rammen om en række af Aalborgs største sportsbegivenheder, og nu skal Gigantium således udvides med en stor tilbygning på 4.300 kvadratmeter fordelt på tre etager, så endnu flere aalborgensere kan få glæde af faciliteterne. TL BYG, der også står bag opførelsen af Musikkens Hus og renovering af Kunsten Museum of Modern Art, er valgt som totalentreprenør på byggeriet.

 

- Den stigende interesse for Aalborg Øst skaber en øget efterspørgsel på Gigantiums faciliteter, der i forvejen er underlagt et enormt pres. Der er behov for mere kapacitet, og vi glæder os til at komme i gang med projektet, som opgavemæssigt passer rigtig godt til vores kernekompetencer, lyder det fra Jens Nielsen, salgsdirektør i TL BYG, der er valgt som totalentreprenør på det omfattende projekt.

 

Tilbygningen placerer sig på sydvestsiden ved den eksisterende atletik- og idrætshal og skal blandt andet rumme to sammenhængende sportshaller med tilhørende omklædningsfaciliteter, et stort træningsområde, konference- og mødelokaler samt behandlerrum og toiletfaciliteter. Udvidelsen omfatter desuden en ny hovedindgang og ankomstområde mod syd.

 

- Det er helt afgørende, at den nye tilbygning udarbejdes med en arkitektonisk samhørighed for at skabe en naturlig synergi med det eksisterende Gigantium. Materialerne er derfor nøje udvalgt til de indendørs faciliteter og facadebeklædning, så hallen fremstår som en samlet enhed, siger Jens Nielsen.

 

Facaden på de nye halbygninger opdeles i felter med perforende sinusplader og glatte metalplader, der skaber et dynamisk, visuelt udtryk afhængigt af vind og vejr.


Første spadestik til Gigantiums tilbygning bliver taget i foråret 2020, og projektet skal afleveres i efteråret 2021.

< Tilbage