menu

TL Byg opfører nyt menighedshus til Ansgars Kirke

TL Byg har netop afsluttet opførelsen af et nyt menighedshus for Ansgars Kirke. Projektet, som blev ledet af TL Byg i en hovedentreprise, forbindes via et nyetableret tunnelsystem, og det har været afgørende, at bygningen harmonerer med den fredede kirke og den omkringliggende natur.

På Vesterbro i Aalborg står den ikoniske folkekirke, Ansgars Kirke, som netop har fået et nybygget menighedshus beliggende ved siden af, som TL Byg har opført i en hovedentreprise.

I forbindelse med opførelsen har det været vigtigt for TL Byg samt arkitektfirmaet Nordic Office of Architecture, at det nybyggede menighedshus, der huser både menighedsrådet og kirkens ansatte, at menighedshuset skal falde i et med kirken og den omkringliggende natur.

Derfor har TL Byg haft stort fokus på at imødekomme arkitektens ønsker til farve- og materialevalg, som blandt andet ses i en særlig betonfarve til den nederste del af bygningen, der harmonerer med kirken og dens gule mursten. Derudover er facaden prydet med små træspåner, der tilføjer en visuel blødhed og sikrer, at bygningen smelter sammen med det omkringliggende skovområde.

Ifølge Mike Kjær, som er projektleder hos TL Byg, har opførelsen af det nybyggede menighedshus, der forbindes med kirken, været et spændende projekt at stå i spidsen for:

- Det har været en unik oplevelse at arbejde på et projekt som dette, hvor vi har skabt et menighedshus, der er forbundet med kirken gennem et helt særligt tunnelsystem. Det har været en fornøjelse – og en spændende udfordring – at opføre en bygning, der både skal smelte sammen med den ikoniske og fredede kirke samt det naturrige område omkring. Vi har derfor arbejdet tæt sammen med menighedsrådet, som vil have deres daglige gang her, og ikke mindst med arkitekten, som har haft nogle særlige ønsker til farve- og materialevalg, siger Mike Kjær.

Menighedshuset står nu færdigt og forventes at blive et centralt samlingspunkt for kirkelige arrangementer.

fredag, 17. maj 2024

 

  • TL BYG A/S
  • Gartnervej 9
  • 9200 Aalborg SV

Telefon +45 9634 3211
E-mail: tl@tlbyg.dk
CVR-nr: 74101119