menu

Bæredygtighed i børnehøjde

Humlebien i Svenstrup er en bæredygtig børnehave og blot den anden af sin slags i Aalborg Kommune. Hos TL BYG er vi stolte over at have været totalentreprenør på projektet, som er DGNB-certificeret til guld.
 

Grønne løsninger inde og ude

Da Aalborg Kommune kom til TL BYG med planer om en ny, bæredygtig børnehave, var det med et fast budget og et tomt tegnebræt. Vi var med i de første tegninger og stod for total entreprisen på byggeriet, der er DGNB-certificeret i guld.

Børnehaven Humlebien er bygget efter en række bæredygtige principper, som foruden at skåne miljøet også fordrer trivsel og et sundt indeklime for børn og pædagoer. Indenfor er der brugt energioptimale løsninger, og udeude er den omgivende natur udnyttet til fulde som en del af bygningens identitet. Overskudsjord fra byggeriet er brugt til at skabe et kuperet terræn på børnenes legeplads frem for at blive kørt væk, og rundt om børnehaven er der etableret levende hegn med planter og buske. Børnehaven er bygget i traditionelle gule mursten, som brydes af felter med beklædning af FSC-godkendt træ, der vil patinere med årene og skabe et smukt og naturligt samspil med murstenene.

 

 

 

En del af Green Building A-Z

Børnehaven Humlebien er støttet ef EU-projektet Green Building A-Z, der arbejder for at fremme energirigtige og bæredygtige offentlige byggerier i Europa. Det betyder bl.a., at der stilles særligt høje krav til processen omkring udbud og de anvendte løsninger, ligesom de tekniske krav er flere og mere specifikke end normalt. Samtidig har samarbejdet med Green Building A-Z givet mulighed for at tænke både stort og kreativt, når det gælder grønne og klimarigtige løsninger.

Klimabevidst hverdag

De bæredygtige byggeprincipper er ikke det eneste, der gør Humlebien i Svenstrup til en bæredygtig børnehave. Indenfor er der indrettet med genbrugsmøbler, børnene lærer at affaldssortere og kompostere, og gamle papkasser og tom plastemballage omdannes til legetøj.

 

  • TL BYG A/S
  • Gartnervej 9
  • 9200 Aalborg SV

Telefon +45 9634 3211
E-mail: tl@tlbyg.dk
CVR-nr: 74101119